Er was een festival Geinbeat, er waren Parkdagen, er waren een uitwisselingen met Rundu en Pulawy; dit allemaal werd gecombineerd tot het driedaagse festival Nieuwegein Bruist, een initiatief van: werkgroep Rundu; initiatiefgroep Pulawy; Stichting Geinbeat; Stichting Parkdagen; Stichting Welzijn Nieuwegein
De schaakschool was aanwezig op zondag, met Karel den Boer, Maarten Mellegers en de schaakmeester zelf. We hadden een goed boek meegenomen, zondagmiddag nietwaar, en de meeste mensen kwamen voor de muziek en de andere activiteiten… dachten we.

Dat was ook zo. De muziekpodia trokken uiteraard de meeste aandacht, en daarnaast kon je wandklimmen, boogschieten, nordic walking oefenen en nog veel meer. Maar tot onze verrassing trokken onze schaakborden óók veel aandacht! Op een gegeven moment hadden we te weinig borden en te weinig mensen om iedereen de gelegenheid te geven een potje te spelen!

De jongen die omkijkt is Tim Schuttevaer, die zelf op de schaakschool zit. Hij gaat deze zomer ook mee naar het Open Nederlands Jeugdkampioenschap in Enschede. Hij wist de schaakmeester te verslaan met een gedurfde combinatie!

Op weg naar het Podium Noord… ‘Hee, wat is daar aan de hand?’

Karel (rechts naast Tim) bond de strijd aan met Maarten Mellegers, die net Stap 5 had gehaald, maar het nog niet wist! Karel won wel.

Op het derde bord speelt de schaakmeester tegen Thomas een bijzonder geanimeerde partij. Het boek achterin heet ‘De schaakbijbel’.

Karel buigt zich over het ronde schaakspel

De PvdA-wethouder probeert de opgave ‘Hoe vaak kun je mat geven?’ op te lossen. Het antwoord was: tien keer!

Deze drie kinderen speelden tegen Martika…

Kleine kinderen worden gefascineerd dor de vorm van schaakstukken

Deze jongen ging speciaal naar huis om een rond schaakspel op te halen dat hij wilde laten zien!

De andere mensen richten hun aandacht op het podium, maar op de voorgrond zijn twee fervente schakers bezig. Het zijn twee oud-kampioenen van ASVN tegen elkaar: rechts René Spierinks, links Karel den Boer.

Nog een oud-kampioen van ASVN, deze keer bij de jeugd: links met de zonnebril Thomas de Cortie.