Hans Niemann kwalificeert zich voor het NK

Hans Niemann, de winnaar van het wintertoernooi van Schaakmeester_P, werd SGS-kampioen in de leeftijdscategorie F. Hij mag nu dus meedoen aan het NK! Hans Niemann zit op de Spits én op Moira-Domtoren én op de schaakschool.

Thijs Geelhoed: rapidkampioen van de SGS

Thijs (hier met een andere prijs!)

Grand Prix Hoogland

De SGS geeft helaas geen eindstand van deze ronde (wel van alle rondes opgeteld), maar wel weet ik dat er prijzen werden gewonnen door Tijn

Sebastian Halfhide derde op ONJK

Op zijn eerste ONJK-toernooi is Sebastian derde geworden in de EFGH-groep. Tycho Dijkhuis haalde bij de A-groep (!!) 4,5 uit 9, Sven Dijkhuis haalde dezelfde score in de C-groep. In de D-groep haalde Hawkie Chang 7,5 uit 13, Tim Schuttevaer 6,5 en Sipke de Boer 6 uit 13. Sebastian was met 10 uit 13 ongedeeld derde in zijn groep.

Tycho Dijkhuis derde op NK-C in Haarlem

Onze vroegere leerling Tycho Dijkhuis is derde geworden op het NK, dat duurde van 30 april tot en met 8 mei. Drie ronden voor het einde kwam hij op een gedeelde eerste plaats door de koploper tot dan toe te verslaan. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden er vier kanshebbers samen bovenaan.

De eindstand was:

Nr.       Naam              Score  M/V     Rating TPR     WP      SB       r: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

1          Thomas          7.0       M         1964    2073  46.5      35.5     1 ½ 1 0 1 ½ 1 1 1

2          Mahsa             6.5       V         1848    2011  46.5      32.5     1 0 0 1 1 1 1 ½ 1

3          Tycho              6.0       M         1988    2015  49.5      31.5     ½ 1 ½ 1 1 1 ½ ½ 0

Sebastian Halfhide op het NK-E in Waalwijk

Het was heerlijk weer: het terras zat vol… tussen de rondes in!

Sebastian speelde zijn eerste NK. Hij had een wildcard gekregen, omdat hij op de vierde plaats geëindigd was bij de SGS. Omdat hij zich al wel geplaatst had voor de NK-D mocht hij met een wild card naar Waalwijk. Hij kwam hier binnen als achttiende en ging weer weg als twaalfde.

Sebastian Halfhide derde bij SGS voor D-spelers

Sebastian hoort nog bij de pupillen (E-groep), maar probeerde het zomaar bij de D-spelers. Tot ieders verrassing won hij de derde prijs! Zijn belangrijkste beker tot nu toe (hij heeft ook al diverse Grand-Prix-prijzen). Hij mag nu ook naar het NK in Rijswijk!

2010: Sven derde bij NK!

De Brabantse Bond volhardt zo te zien in de veel gekritiseerde praktijk van het uitreiken van koffiemokken bij wijze van beker…

In de simultaan bij het NK-E was Tim Schuttevaer de enige die won van van FM Dirk van Dooren.

Schaakteam van de USV kampioen van de SGS
Schaakteam USV met Utrechtse wethouder van jeugdzaken: kampioen van de stad Utrecht
Veelvoudig winnaar van toernooien van de schaakschool, Stan van Boheemen
Sven werd derde van Nederland bij de e-junioren (Waalwijk, 2009)

Tycho derde bij SGS (D-groep)

Tycho werd derde met één verloren partij en twee remises (en de rest won hij natuurlijk). Hier speelt hij in de eerste ronde tegen Charlotte.
Utrechtse Schoolvereniging 1 tweede op schoolschaakkampioenschappen van Utrecht. Het team werd gecoacht door Schaakmeester_P
Met Hawkie, kampioen van de SGS bij de pupillen
Oele: De eerste beker!
Gavin, ook een veelvoudig winnaar van toernooien van de schaakschool, hier samen met Maarten (rechts) op de SGS. Ze hebben vier bekers omdat ze die voor hun team (van ASVN) ontvangen. Het team dat nooit – in de ruim drie jaar van zijn bestaan – verloren heeft…

Stan wint Cemin-toernooi, Hawkie tweede

Zondag 18 januari 2009. Stan won het toernooi van de onderwijsondersteunende instelling Cemin. De beslissende partij was waarschijnlijk tegen Hawkie.

Op de foto (van Penny) poseren spelers van de schaakschool samen met de Schaakmeester: Stan, Vera, Hawkie, Lennart, Marco en Malyk; de deelnemers links vonden het ook leuk op de foto te komen.

Vleugel kampioen schoolschaken van Nieuwegein

Het winnende team: Stan, Wiel, Gijs en Vera werden getraind door Schaakmeester_P
Winnaars van het Wintertoernooi van Schaakmeester_P: Tim 2e prijs, links) en Stan (1e prijs, rechts)