Schaakles                                

 De plusgroep! Voor kinderen die meer willen dan één uurtje per week oefenen en spelen. Verder zijn er ook  privétrainingen mogelijk. Informeer bij de schaakmeester.

Home Links Waar is De Vleugel? Het nut van schaakles Oude_index Schaakschool

Een fotocollage van de schaakschool, aangevuld in april 2007. Een andere collage staat op  Schaakschool

.

Mooi beeld van Jelmer (voorgrond) en Carlo (achter).

Home Omhoog Privelessen

Inhoudsopgave van deze site (klik!)

Missie

De schaakschool streeft ernaar, kinderen (en volwassenen) een boeiend en
spannend spel te leren, waar ze hun hele leven plezier in kunnen hebben.
Het gaat in de eerste plaats om een spel, dat bij kan dragen aan de emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Als er uit het werk van de schaakschool een of meer bijzondere talenten
voortkomen, is dat leuk. Succes spreekt iedereen aan en het stimuleert
anderen om ook te gaan schaken. Maar je hoeft geen supertalent te zijn om veel plezier aan het schaken te beleven. Schaken is een spel dat voor iedereen leuk en leerzaam is, en de kunstzinnige vermogens, het ruimtelijk inzicht en de fantasie prikkelt.

PieterJan Mellegers            

Contact: in het volgende mailadres staat een smiley. Die moet u vervangen door een apenstaartje...

info  J  schaakmeester-p.nl    (dit is omdat we liever geen automatisch gegenereerde spam krijgen)

Toevoeging over privélessen: (er is ook een aparte pagina)

Kinderen die bij de selectie horen in een voetbalclub, krijgen twee, drie of vier keer per week training. Grote talenten op muziekgebied, bijvoorbeeld op de viool, oefenen minstens een uur per dag. Hetzelfde geldt als je aan ballet doet op een hoog niveau. Deze trend is ook volop aan de gang in de schaakwereld. In het blad van de Brabantse schaakbond lees ik bijvoorbeeld van een jongen van negen jaar, dat hij naast de lessen op zijn club schaaktraining heeft van drie (!) gerenommeerde trainers.
Oogst van een pupillendag...


Privéles, ook voor hele jonge kinderen...

 Zelf vind ik dat je voorzichtig moet zijn met getalenteerde kinderen. Je moet in je enthousiasme niet té veel van hen eisen en je moet er wel voor zorgen dat het leuk voor hen blijft. Mijn streven bij het begeleiden van jonge talenten is steeds geweest: bied aan waar ze om vragen, maar waak voor een overdosis. Ik vind het fijner dat een pupil op zijn achttiende nog steeds met plezier schaakt dan dat hij op zijn dertiende kampioen van Nederland is en er op zijn vijftiende de brui aan geeft.
Om tegemoet te komen aan de behoeften van jonge talenten is de plusgroep op de schaakschool opgericht. Echter, na verloop van tijd bleek deze ook niet toereikend te zijn voor de talenten die elk jaar een of meer NK's bezoeken. Zij hebben behoefte aan individuele begeleiding. Ik ben dan ook vaak met leerlingen meegereisd naar de NK's voor de jeugd (C, D, E en nog jonger), en we gaan elk jaar met een groep naar het open kampioenschap, het ONJK.


Soms ging graaf Schakula mee naar lessen aan huis...

Voor deze leerlingen is het goed dat zij ook een privétraining krijgen, het liefst één keer per week. De schaakmeester kan hiervoor thuis komen, of de leerlingen kunnen langs komen in Nieuwegein. De tarieven voor een training aan huis is 40 euro, voor een training bij mij thuis 35 euro. Een training duurt een uur en omvat kennis van de opening en het eindspel, tactische uitbreiding, bijvoorbeeld via Stap 4 of 5, en huiswerk. Ook worden de gespeelde partijen geanalyseerd. 

Op het ONJK

Er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn voor privélessen: bijvoorbeeld dat een leerling niet op de woensdagmiddag kan. Sommige ouders hebben liever dat hun kind begint met privéles omdat het nog heel jong is.

Deze website is niet geldig meer. De nieuwe site heet www.schaakles.com .

Home Privelessen

Home Omhoog Links Waar is De Vleugel? Het nut van schaakles Oude_index