Home Links Lesmateriaal Het nut van schaakles Scholen Toernooien Schaakschool

De CD

Opmerking vooraf: dit is een oude pagina, geïmporteerd uit een versie van december 2004. Under construction!

Het pakket Schaakmat! is te koop voor slechts € 13,60. Het bevat het programma Chessica en de cd Chess Tutor, beter bekend als de Stappenmethode. Het gaat wel om de eerste versie van de stappenmethode. Er is inmiddels een nieuwe versie, vandaar dat deze zo goedkoop is. De nieuwe versie is weliswaar verbeterd en ziet er flitsender uit, je kunt er net zo goed trucjes (o, pardon, tactische manoeuvres) van leren. In de nieuwe versie wordt bijgehouden wat je resultaten zijn en welke lessen je afgerond hebt.


De KNSB heeft een schaakacademie op internet opgezet. Er is ook een nieuwe cd voor jongere kinderen die schaken willen leren. Helaas heeft deze de verwarrende titel Schaak? Mat!De volgende informatie komt van de site van de KNSB:

De CD-ROM 'Schaak? Mat!' is een methode om kinderen spelenderwijs de regels van het schaakspel bij te brengen. Dit gebeurt met een avontuurlijk verhaal over de kleine prins Fritz, die het op het schaakbord moet opnemen tegen koning Zwart. En dat terwijl hij helemaal niet kan schaken! Gelukkig krijgt hij steun van koning Kakelbont en de professionele schaakrat Sjaak Schaak. Zij leren hem de regels en schotelen hem allerlei oefeningen voor.

                   

'Schaak? Mat!' is de Nederlandse versie van de CD-ROM 'Fritz und Fertig' die in Duitsland, Spanje en de Engelstalige landen reeds met succes is uitgebracht. Voor de schaaktechnische kant wordt gebruik gemaakt van het schaakprogramma Fritz. Het programma wordt ondersteund door Schaakacademie.nl. Hans Böhm leende zijn stem aan het product. De CD-Rom is o.a. te bestellen via de SBS-winkel (artikel 710). Prijs EUR 29,95. Bij afname van tien stuks of meer geldt een korting van tien procent.

                             


Ook dit kun je kopen in schaakwinkels, en wel voor 24,95 euro. Daar heet het Fritz voor kinderen!

De plaatjes zijn uit de Duitse versie, hoor!

PieterJan Mellegers

Home Omhoog leren schaken De CD Schaakboeken Superschaak Spelregels Schaakspelletjes Schaaksets Vragen Spelenderwijs Boeken en cd